Laatste nieuws over Netflix

Star Trek: Discovery verwijderd van Netflix; seizoen 4 komt niet online

Een bizarre wending als het gaat om Star Trek: Discovery. De serie is namelijk van Netflix verdwenen. De streamingdienst had de internationale streamingrechten, maar deze zijn teruggekocht door ViacomCBS. Hierdoor zal het vierde seizoen van Star Trek: Discovery, dat deze week is begonnen, ook niet meer op Netflix verschijnen.

Star Trek: Discovery was wekelijks te zien

Star Trek: Discovery heeft drie seizoenen achter de rug en daarbij had Netflix de internationale streamingrechten. In de Verenigde Staten was de sci-fi serie te zien op CBS en vervolgens kwamen de episodes een dag later al op Netflix. Alles leek erop dat dit voor het vierde seizoen ook het geval zou zijn, tot ViacomCBS een zeer opmerkelijke move maakte. Deze partij heeft de internationale rechten namelijk teruggekocht.

Teruggekocht voor Paramount+

Zoals momenteel bijna iedere grote partij is ook ViacomCBS met een eigen streamingdienst bezig. Paramount+ moet in het aankomende jaar de stap naar Europa gaan zetten. Eén van de grote titels zal dan Star Trek: Discovery zijn. Dat is de reden waarom de rechten voor deze serie volledig zijn teruggekocht en het vierde seizoen dus niet meer op Netflix zal verschijnen.

Maanden zonder Star Trek: Discovery

Het gevolg is dus dat het vierde seizoen de komende periode in de Verenigde Staten zal lopen, maar niet te zien zal zijn in Nederland. Hiervoor zal gewacht moeten worden tot vermoedelijk komend voorjaar. In veel landen zijn alle huidige seizoenen van Star Trek: Discovery gelijk van Netflix verdwenen. Op vrijdagochtend was dit ook in Nederland het geval, waardoor de reist abrupt tot een einde is gekomen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?