Laatste nieuws over Netflix

Star Trek: Discovery verlengd voor derde seizoen

Star Trek Discovery aflevering 7

Star Trek: Discovery is nog lang niet klaar met de reis. Er komt namelijk een derde seizoen van deTrek-serie, zo heeft CBS bekendgemaakt. Deze Amerikaanse zender heeft de rechten in handen van de serie, Netflix daarop de streamingrechten. wel is er een grote wijziging.

Nieuwe co-showrunner

Co-executive producer Michelle Paradise zal namelijk worden gepromoveerd tot co-showrunner, waardoor ze de scepter gaat zwaaien samen met de huidige showrunner Alex Kurtzman. Het eerste seizoen van Star Trek: Discovery liet erg lang op zich wachten, nu de serie eenmaal goed onderweg is zijn de cijfers erg positief.

Bekende personages geïntroduceerd

Doordat Star Trek: Discovery zich afspeelt voor de al eerder verschenen verhalen, worden veel bekende personages geïntroduceerd. Het is dan ook letterlijk een ontdekking hoe bepaalde personages zijn geworden zoals we ze kennen. Daarin blijkt Paradise een belangrijke rol te hebben. Achter de schermen is de serie wel telkens in ontwikkeling met al een derde wijziging bij de showrunners.

Grote kennis over Star Trek

De makers wisselen in behoorlijk tempo, wat ook het geval is met Paradise. Ze kwam pas halverwege het tweede seizoen bij de productie terecht. “Ze heeft het team echt versterkt door haar ontzettend grote kennis over Star Trek”, zo laat Kurtzman weten in een verklaring, die zelf pas de showrunner is vanaf het tweede seizoen. “Haar grip op personages en de details, haar drive en focus is direct van essentieel belang geworden voor de Trek legacy. Haar frisse perspectief zorgt er ook nog eens voor dat we altijd vooruit kijken.”

Star Trek: Discovery seizoen 3

Momenteel is het tweede seizoen van Star Trek: Discovery nog onderweg en verschijnt er wekelijks een nieuwe aflevering op CBS in de Verenigde Staten en op Netflix in de rest van de wereld. Michael Burnham is het hoofdpersonage, een mens opgevoed door de Vulcans die zich op heeft gewerkt tot de commander van Starfleet.