Laatste nieuws over Netflix

Star Wars: Rogue One vanaf volgende maand op Netflix

Star Wars: Rogue One komt in augustus naar Netflix. Dat verklapte de streamingdienst dinsdag op social media, nadat er vragen waren gesteld, omdat de nieuwste film uit de Star Wars-franchise in de Verenigde Staten is toegevoegd aan het aanbod.

Anthology

Star Wars: Rogue One is een spin-off van de sequel-films. In 2015 verscheen Star Wars: The Force Awakens en eind dit jaar zal Star Wars: The Last Jedi volle bioscoopzalen trekken. In het ’tussenjaar’ werd Star Wars: Rogue One als anthology gemaakt.

Rogue One is een standalone film en de eerste in de anthology-reeks. In de toekomst zullen er ten minste nog twee standalone films verschijnen. Steeds wordt dit gedaan ter overbrugging van de Star Wars-films uit de sequel-trilogie. In 2018 moet de tweede anthology-film van Star Wars verschijnen, tussen The Last Jedie en Star Wars: Episode IX (2019). Die tweede film zal gaan over het jonge leven van Han Solo.

Star Wars: Rogue One op Netflix

Star Wars: Rogue One verschijnt 21 augustus op Netflix. Dat maakte de streamingdienst bekend via social media. In Amerika is de meest recente Star Wars-film vanaf 18 juli al te zien op Netflix en in Nederland volgen wij dus een kleine maand later. Rogue One speelt zich af voor de gebeurtenissen in Star Wars: Episode IV: A New Hope. Het verhaal gaat over de manier waarop de rebellen aan de geheime plannen voor Death Star zijn gekomen. De recensies waren in december 2016 lovend, toen de Rogue One in de bioscoop verscheen.

Het is Netflix gelukt om acht maanden na de première van Star Wars: Rogue One de licentie in Nederland te bemachtigen. Op deze manier profiteren de abonnees van Netflix wederom van de deal tussen het Amerikaanse bedrijf en Disney. Iedere maandag wordt er een Disney-film aan het aanbod toegevoegd en maandag 21 augustus is dat dus Rogue One.

Andere Star Wars-films

Als Rogue One op Netflix verschijnt is het iets meer dan een jaar geleden dat de zeven eerdere Star Wars-films werden toegevoegd aan het aanbod. Netflix maakte destijds duidelijk dat de licenties voor één jaar waren vastgelegd. Navraag leert ons nu dat het ze is gelukt om de licenties van bijna alle SW-films te verlengen. Alleen The Force Awakens wordt over een paar weken verwijderd, omdat hiervan de rechten niet verlengd konden worden. De overige films zullen voorlopig beschikbaar blijven.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?