Laatste nieuws over Netflix

Deze Stephen King-films staan op Netflix

Stephen King is misschien wel de allerpopulairste thrillerschrijver op deze planeet, en het is dan ook geen verrassing dat een hele hoop van zijn boeken verfilmd zijn. Netflix heeft er een groot aantal in zijn catalogus staan… Welke precies? Dat lees je hieronder!

King is niet alleen de populairste, maar ook een ongelooflijk snelle thrillerschrijver. Op jaarlijkse basis ‘poept hij nieuwe boeken uit’ en verschillende partijen vallen vervolgens over elkaar heen om hier de filmrechten van te bemachtigen. Dat is Netflix nu al een paar keer gelukt, want de streamingdienst beschikt over niet één, niet twee, maar drie ‘King-Originals’.

Netflix Originals

1922

1922 vertelt het verhaal van Wilfred James, die ondanks een liefdeloos huwelijk content is met zijn leven op een boerderij. Het probleem is dat zijn Arlette formeel eigenaar is van zijn land. Als zij onverwacht aankondigt dat ze wil scheiden, zoon Henry mee wil nemen naar de stad en dus van plan is om de boerderij te verkopen, komt Wilfreds leven op zijn kop te staan. Hij bedenkt een plannetje om zich te verlossen van zijn vrouw, waardoor Henry en hij hun huidige leventjes kunnen blijven leiden. Plots ontaardt zijn droom van een gelukkige toekomst echter in een niet-aflatende nachtmerrie…

Gerald’s Game

In Gerald’s Game besluit een echtpaar om hun huwelijksleven wat broodnodige spanning in te blazen met een verblijf in een afgelegen huis. De zaken lopen echter niet zoals verwacht… De vrouw Jessie wordt namelijk geconfronteerd met lang begraven demonen! Daar komt nog eens bij dat er schaduwen op de loer liggen in het schijnbaar leegstaand huis. Wanneer haar man onverwacht het leven laat barst de nachtmerrie voor Jessie in alle hevigheid los.

In the Tall Grass

In the Tall Grass neemt ons mee naar Kansas, waar een broer en zus bezig zijn aan een tour. Opeens horen ze een jongetje om hulp roepen vanuit een veld met hoog gras (tall grass). Ze besluiten hem te hulp te schieten, maar komen er al snel achter dat er geen uitweg te vinden meer is uit het veld. Daarnaast merken ze dat er jacht op ze gemaakt wordt door iets kwaadaardigs.

Aangekochte King-films

Christine

Arne Cunningham is een schuchtere jongen die het niet naar zijn zin heeft op school en telkens maar weer het slachtoffer wordt van allerlei grappen en grollen. Op een dag ziet hij opeens de auto van zijn dromen, een Plymouth Fury uit 1957. De wagen blijkt ‘Christine’ te zijn genoemd door zijn vorige eigenaar. Ondanks het negatieve advies van zijn ouders koopt hij de auto en begint hij hem helemaal te restaureren. Al gauw blijkt echter dat zijn karakter verandert, komt dat misschien door de Plymouth Fury?

Doctor Sleep

Doctor Sleep is het vervolg op de iconische horrorfilm The Shining. Danny Torrance is intussen volwassen, maar is nog altijd niet veilig voor nachtmerries van het Overlook Hotel. Ook kent hij, in navolging van zijn vader, woede-uitbarstingen en vecht hij op dagelijkse basis tegen zijn alcoholverslaving. Op zoek naar een betere versie van zichzelf verhuist hij naar New Hampshire, waar hij door middel van zijn psychische gave een band schept met de twaalfjarige Abra Stone. Ze komen echter al snel in aanraking met de mysterieuze groep The True Knot…

It: Chapter Two

Slaapstadje Derry is nog altijd niet veilig voor het kwaad, als regisseur Andy Muschietti in It Chapter Two de zogenaamde Losers Club weer bij elkaar brengt… De losers zijn inmiddels volwassen, als ze een telefoontje krijgen van Mike Hanlon, die ze mededeelt dat het moorden opnieuw begonnen is… De Losers Club keren terug naar Derry om voor eens en altijd af te rekenen met Pennywise de moordlustige clown, als dat mogelijk is.

Pet Sematary

In Pet Semetary verhuist de familie Creed naar het platteland, waar buurtbewoners hen al snel inlichten over de onheilspellende dierenbegraafplaats vlak bij hun nieuwe huis. Er staan twee versies van de film op Netflix: het origineel uit 1989 en de remake uit 2019.

Secret Window

Morton Rainey is een schrijver, die zich heeft teruggetrokken in zijn buitenverblijf aan de oevers van Tashmore Lake, nadat zijn vrouw is vreemdgegaan. Op een dag krijgt hij bezoek van een man, John Shooter genaamd, die de schrijver ervan beschuldigt zijn verhaal te hebben gestolen. Morton probeert de man ervan te overtuigen dat dit echt niet het geval is, maar opeens beginnen er allerlei rare dingen te gebeuren.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?