Laatste nieuws over Netflix

Straks ruim 1,6 miljoen kijkers voor Netflix

netflix hoofdkantoor los gatos

De rek is er nog niet uit bij Netflix. Uit onderzoek van Digital TV Research is gebleken dat er tegen het einde van dit jaar zo’n 1,6 miljoen kijkers zijn voor Netflix in Nederland en dat is dus weer een stijging. In augustus 2014 waren dit er nog ongeveer één miljoen.

Netflix blijft dus groeien in Nederland en als het straks daadwerkelijk de 1,6 miljoen kijkers aantikt, dan behoort Nederland tot de top-6 van landen waar het meest gebruik wordt gemaakt van Netflix. Niet gek voor zo’n klein landje. In april van dit jaar werd al bekend dat de streamingdienst hard op weg is naar de één miljoen abonnees. Er is dus een verschil tussen abonnees en kijkers, aangezien er op één account (abonnee) door meerdere mensen (kijkers) gebruik gemaakt kan worden van Netflix.

Niet alleen groei in Nederland voor Netflix

Ook buiten Nederland doet Netflix het nog steeds erg goed. Natuurlijk groeit Netflix in de Verenigde Staten nog steeds het hardst. Als de VOD-dienst straks 70 miljoen abonnees heeft, dan komen er daarvan ruim 26 miljoen uit de Verenigde Staten, waar het allemaal begonnen is voor Netflix. Met bijna 5 miljoen leden volgt het Verenigd Koninkrijk op gepaste afstand. Canada staat derde (3,9 miljoen abonnees).

Inmiddels is Netflix ook in opkomst in de nieuwe landen in Europa. Netflix is bijna een jaar actief in België, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Na een wat aarzelend begin lijken steeds meer mensen Netflix een kans te willen geven. Gezien de grootte van landen als Frankrijk en Duitsland is daar nog altijd een grote groei te verwachten. Tegen het einde van dit jaar hebben zij respectievelijk 1,1 miljoen en 1,2 miljoen kijkers. België tikt dan waarschijnlijk de 300.000 aan

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?