Laatste nieuws over Netflix

Stranger Things-personage Eddie krijgt ‘bijzondere’ prequel

Stranger Things breidt uit: er liggen plannen op de plank voor een toneelstuk en bovendien is er een animatieserie in de maak, maar binnenkort kun je je ook naar The Upside Down bewegen in boekvorm, en dan wel met betrekking tot één specifiek personage.

Eddie Munson

Dan hebben we het over Eddie Munson, toch wel een van de belangrijkste karakters uit seizoen 4 van Stranger Things, vertolkt door acteur Joseph Quinn. Hij krijgt dus zijn eigen ‘spin-off’, maar dan niet in serie- of filmvorm, maar op het gebied van geschreven tekst. En daarvoor hoef je dus ook niet over een Netflix-abonnement te beschikken, al krijg je natuurlijk wel te maken met bijkomende kosten, omdat je het boek aan moet schaffen.

Stranger Things: Flight of Icarus

Hoe dan ook: volgens Entertainment Weekly gaat het desbetreffende boek Stranger Things: Flight of Icarus heten en wordt het geschreven door Caitlin Schneiderhan. Die naam komt je misschien niet bekend voor, maar ze heeft wel degelijk al te maken gehad met The Upside Down. Schneiderhan was namelijk assistent-regisseur bij het tweede én het derde seizoen van de populaire Netflix, waarbij ze The Duffer Brothers (de bedenkers van Stranger Things) van hulp voorzag. Daarnaast managet ze het ‘Stranger Writers-account’ op Twitter, dé plek voor een inkijkje achter de schermen met betrekking tot de show.

Prequel

Flight of Icarus is dus een prequel, het verhaal speelt zich af vóór het vierde seizoen van Stranger Things. Eddie Munson wil Hawkins (in de Amerikaanse staat Indiana) ontvluchten, maar om dat mogelijk te maken moet hij deelnemen aan de ‘dubieuze’ activiteiten van zijn vader. Daarnaast zal hij zich natuurlijk wagen aan Dungeons & Dragons-sessies met de Hellfire Club én optredens met zijn band, zoals we inmiddels van hem gewend zijn.

Schneiderhan reageert: “Ik heb er zoveel zin in dat fans de mogelijkheid krijgen met hem mee te gaan op zijn reis naar het heldendom. Om de ‘rommelige’ en ongemakkelijke beslissingen te ervaren die hem ertoe hebben gebracht om het dappere buitenbeentje te worden dat we allemaal kennen en waar we van zijn gaan houden.” Wegens de gebeurtenissen in seizoen 4 van Stranger Things is de kans klein dat hij terugkeert in het vijfde seizoen. “De kans is zelfs zéér klein. Ongelofelijk klein. Maar, we horen jullie, wereld. We weten het. Jullie zijn geobsedeerd door Eddie. Wij ook!”

Releasedatum Flight of Icarus én seizoen 5

Stranger Things: Flight of Icarus komt op 31 oktober aanstaande uit, maar alleen in de Engelse taal. Over een eventuele Nederlandse vertaling is nog helemaal niets bekend. Dat geldt overigens ook wat betreft seizoen 5 van de serie. Dat moet ergens in de aankomende tijd (lees: jaren) uitkomen, maar momenteel wordt er door alles en iedereen gestaakt in Hollywood en dat bemoeilijkt de zaken. Helaas!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?