Laatste nieuws over Netflix

Stranger Things seizoen 4: Alles wat we al weten

Het lange wachten op Stranger Things seizoen 4 wordt af en toe verzacht door nieuwe informatie, eerste beelden en zelfs al een aardige ontrafeling van één van de cliffhangers van het derde seizoen. Tijd dus om alles wat we al weten over seizoen 4 van Stranger Things op een rij te zetten.

De vrienden gaan uit elkaar

Eerst, hoe zat het ook alweer. Het derde seizoen van Stranger Things had namelijk een heftig einde. Eleven is haar superkrachten momenteel kwijt, Jim Hopper is – zo denkt iedereen in Hawkins in ieder geval – overleden en als klap op de vuurpijl gaat de vriendengroep ook nog eens uit elkaar. Een deel vertrekt naar een andere stad, maar het is nog geen vaarwel. De groep spreekt namelijk af om elkaar weer te zien bij de eerstvolgende feestdagen.

Hopper is The American? Ja!

Terwijl de aftiteling liep kwam er nog een extra scene die veel fans lang bezig hielden. In een Russische gevangenis werd gesproken over The American. Was dit Hopper en zou hij dan toch nog leven? Er werd veel over gespeculeerd, ook door acteur David Harbour en de makers Matt en Ross Duffer. Begin 2020 kwam het verlossende woord. Door middel van een kort filmpje werd duidelijk gemaakt dat Hopper momenteel in een Russisch strafkamp zit. We gaan hem dus terugzien in het vierde seizoen.

Erica en nieuwe castleden

Alle vaste gezichten keren dan ook terug in het vierde seizoen van Stranger Things. Daarbij zal Erica, het jongere zusje van Lucas, namelijk een vaste rol krijgen. Ook zijn er vijf nieuwe acteurs bekendgemaakt. Joel Stoffer zal een gastrol vertolken. Tom Wlaschiha, Jamie Campbell Bower, Robert Englund en Eduardo Franco zijn tevens aangekondigd. Wlaschiha was al te zien in het korte filmpje over Hopper, hij is een Russische kampbewaker. Englund is clubeigenaar Eddie Munson. Dit personage zal een centrale rol spelen in het vierde seizoen van Stranger Things. Franco is Argyle, de nieuwe beste vriend van Jonathan en Bower vertolkt Peter Ballard. Ballard werkt in een psychiatrisch ziekenhuis.

Opnames kennen veel problemen

Zoals alle producties kende ook Stranger Things veel problemen rondom de opnames. Voor deze serie was dat misschien nog wel erger, omdat er op veel verschillende locaties moest worden opgenomen. Zo waren de opnames van het Russische strafkamp in Litouwen, terwijl er ook in de Verenigde Staten werd geschoten. Sinds oktober 2020 kon er weer aan de productie worden gewerkt.

Stranger Things seizoen 4 op Netflix

De grote vraag is dan ook nog wanneer zal Stranger Things seizoen 4 te zien zijn. De afgelopen seizoenen werden telkens gekoppeld aan de periode waarin het verhaal zich daadwerkelijk afspeelde. Het tweede seizoen draaide rondom Halloween, terwijl het derde seizoen als thema Fourth of July had. Beide seizoenen kwamen dan ook op deze data uit. Omdat de kinderen aan het einde van seizoen 3 aangaven af te spreken met de feestdagen wordt er continu gedacht aan Thanksgiving of Kerstmis. Zou dat dan betekenen dat seizoen 4 in november of december 2021 verschijnt?

Dit is in twijfel getrokken door een uitspraak van Finn Wolfhard, de acteur die Mike Wheeler speelt. Hij liet in een videogesprek met fans weten dat hij hoopte dat het nieuwe seizoen volgend jaar te zien zou zijn. Dat wil dan zeggen 2022. En dan pas eind 2022 of wordt losgelaten dat het moet aansluiten bij de periode waarin het verhaal zich afspeelt? Wat we al wel weten is dat het seizoen zal bestaan uit acht afleveringen.

Het einde van Stranger Things?

Lange tijd waren er ook geruchten dat het vierde seizoen van Stranger Things het einde zou zijn. Inmiddels hebben Matt en Ross Duffer heel duidelijk aangegeven dat ze andere plannen hebben. Het voordeel van de lockdown was voor de broers dat ze in alle rust het verdere verhaal konden schrijven. Dit vertelden ze aan The Hollywood Reporter. “Seizoen 4 zal niet het einde zijn. Wij weten wat het einde zal zijn én wanneer dit zal zijn. Door de noodgedwongen onderbreking door de coronacrisis hebben we de tijd gehad om vooruit te kijken, alle puzzelstukjes samen te laten komen en uit te vogelen wat het beste is voor de serie. Door dit alles hebben we een veel beter beeld hoe lang we nog nodig hebben om het volledige verhaal te vertellen.” Hopelijk krijgen we dan ook antwoord op de 12 brandende vragen.

Wil je als eerste op de hoogte worden gebracht als Stranger Things seizoen 4 op Netflix komt? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?