Laatste nieuws over Netflix

Stranger Things stopt na vijf seizoenen; hints naar spin-offs

Stranger Things gaat stoppen. Donderdag werd het de releasedatum van het vierde seizoen bekendgemaakt, welke in twee delen is geknipt. Tegelijkertijd kwamen de makers met een andere mededeling. Dat er gewerkt wordt aan het vijfde én tevens laatste seizoen. Wel hinten de makers naar spin-offs.

Werken toe naar het einde

Het vierde seizoen wordt deze zomer gelanceerd (lees hier), maar tegelijkertijd kwamen de broers Duffer met een verdere mededeling. “Dit is het begin van het einde. Zeven jaar geleden hebben we een volledig verhaal uitgewerkt voor Stranger Things. Op dat moment dacht we aan vier of vijf seizoenen. De afgelopen twee jaar is duidelijk geworden dat het te veel was om in het vierde seizoen te vertellen. Maar we werken wel toe naar het einde.”

Spin-offs van Stranger Things?

“Seizoen 4 wordt dan ook het voorlaatste seizoen, seizoen vijf het laatste. Er zijn nog veel spannende verhalen om te vertellen binnen de wereld van Stranger Things. Nieuwe mysterieus, nieuwe avonturen, nieuwe onverwachte helden.” Daarmee hinten de makers overduidelijk naar spin-offs. “Maar eerst gaan we verder met de reis van het krachtige meisje Eleven en haar dappere vrienden, een gebroken politieagent en een sterke moeder. En dat alles in Hawkins.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?