Laatste nieuws over Netflix

Streep door spin-off The 100: The CW blaast prequel af

Slecht nieuws voor de fans van The 100. Lange tijd zag het ernaar uit dat de serie na zeven seizoenen toch een soort van vervolg zou krijgen door middel van een spin-off. Nu heeft The CW ervoor gekozen om dat project toch af te blazen. Een flinke aderlating, vooral omdat de baas van The CW eerder dit jaar nog vertelde dat de besprekingen in volle gang waren.

Prequel

Lange tijd was het lot van de prequel van The 100 onzeker. In oktober 2019 hoorden we voor het eerste over de spin-off. Om fans alvast warm te laten lopen voor de prequel, werd één aflevering uit het slotseizoen zelfs gebruikt om alvast kennis te maken met het verhaal. Dat verhaal speelt zich 97 jaar af voor de gebeurtenissen van de originele serie. We zouden daarin meegenomen worden naar het verhaal van overlevenden op de grond. De aflevering werd vooral positief ontvangen en fans keken dan ook vol verwachting uit naar de prequel.

Lange adem

Het werd een project van een lange adem. Lange tijd bleef het namelijk stil rondom de prequel totdat The CW-baas Mark Pedowitz eerder dit jaar liet weten dat de spin-off nog steeds in de maak was. “Er zijn nog steeds discussies gaande. Het is nog op geen enkele manier of vorm afgerond. De besprekingen lopen nog”, liet hij toentertijd nog hoopvol weten.

Project afgeblazen

Nu is helaas duidelijk geworden dat het project tóch is afgeblazen. The CW heeft de prequelreeks inmiddels geschrapt. Het is nog onduidelijk of Jason Rothenberg, eerder verantwoordelijk voor The 100, op zoek gaat naar een nieuw onderkomen voor de prequel.

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als er meer bekend wordt over de prequel? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?