Laatste nieuws over Netflix

Successerie krijgt vervolg: The 100 seizoen 5 is besteld

The 100 is één van de hitseries van dit moment op Netflix en er komt ook een seizoen 5. Vrijdagavond werd bekend dat The CW een nieuw seizoen heeft besteld van deze serie en momenteel zijn wekelijks nieuwe afleveringen van seizoen 4 op Netflix te zien.

Het is niet het eerste serienieuws van The CW deze week. Eerder werd namelijk al bekend dat de Amerikaanse televisiezender Riverdale seizoen 2 heeft besteld. Dat is voor de gebruikers van Netflix in Nederland ook van belang, want Netflix heeft een deal met The CW. Die deal maakt het mogelijk dat wij series van de zender hier vrijwel gelijktijdig met Amerika kunnen kijken. Series als The 100 en Riverdale worden momenteel wekelijks van een nieuwe aflevering voorzien.

The 100 seizoen 5 op Netflix

Of The 100 seizoen 5 ook weer op Netflix verschijnt blijft overigens wel afwachten. Het hangt natuurlijk af of de deal tussen Netflix en The CW van kracht blijft en dan ook geldig blijft voor het vijfde seizoen van The 100. Wanneer The 100 seizoen 5 precies verschijnt is nog niet bekend. Het nieuwe seizoen is besteld voor het televisieseizoen 2017-2018. De afgelopen twee seizoenen van The 100 begonnen steeds eind januari, begin februari en dus bestaat er een goede kans dat dit ook voor The 100 seizoen 5 op gaat. Vervolgens is het te hopen dat Netflix het weer wekelijks in Nederland mag uitzenden.

The 100 gaat in het kort over een groep mensen die terug naar de aarde worden gestuurd, jaren nadat de aarde onbewoonbaar is verklaard. Het leven speelt zich nu af in een ruimteschip en omdat de ruimte daar beperkt is, worden misdrijven niet geaccepteerd. Hier staat de doodstraf op, maar niet voor minderjarigen. Zij krijgen een andere straf. Zo’n straf is bijvoorbeeld het experiment waarbij honderd mensen terug naar de aarde worden gestuurd. Zij moeten onderzoeken of het weer mogelijk is om daar het leven op te pakken, maar dan begint de serie pas.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?