Laatste nieuws over Netflix

Succesvol duo achter Dark gaat meer series voor Netflix maken

Dark is op Netflix een enorm succes geworden en dat heeft de makers van deze Duitse serie een goede deal opgeleverd. Jantje Friese en Baran bo Odar gaan in de toekomst meer Europese Netflix-series maken.

Dark

Dark debuteerde eind vorig jaar op Netflix als eerst Duitse Original. Het werd een enorm succes, niet alleen in Duitstalige landen, maar ook ver daarbuiten. Zo was Dark bijvoorbeeld erg populair in Zuid-Amerika, maar ook in Nederland werd er met plezier naar Dark gekeken.

Het feit dat Fiese en Bo Odar er met Dark voor gezorgd hebben dat er wereldwijd graag naar die serie wordt gekeken zal er aan bijgedragen hebben dat Netflix meer werk van het duo wil zien.

Grenzen verleggen

Voor het succes van Dark had Bo Odar een relatief bescheiden carrière. Hij schreef tussen 2005 en 2017 vijf verhalen en regisseerde slechts zes titels in diezelfde periode. Op het CV van Friese staan nog minder titels en dus kan gesteld worden dat zij met Dark hun doorbraak hebben beleefd. Netflix biedt ze voor de toekomst vaker het podium. Friese en Bo Odar zijn dolblij met de overeenkomst. “We kijken uit naar onze volgende reis met Netflix, waarmee we grenzen kunnen blijven verleggen en kijkers kunnen uitdagen met nieuwe ideeën. We hebben tal van verrassingen in petto.”

Andere deals

Wanneer we het eerste resultaat van de deal tussen de Duitsers en Netflix zullen zien is niet bekend. Voor de streamingdienst is het inmiddels volstrekt normaal dat er deals gesloten worden met creatievelingen. Vorig jaar begon dat al met het vastleggen van Shonda Rhimes en haar Shondaland. Later legde Netflix ook de diensten van Jenji Kohan (bekend van Orange is the New Black) vast en ook de producer van Stranger Things is inmiddels aan boord gehaald door Netflix.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?