Laatste nieuws over Netflix

Succesvolle Sex Education keert terug voor tweede seizoen

Het kon niet uitblijven, Sex Education zal terugkeren voor een tweede seizoen. Het succesvolle debuut in januari schreeuwde om een vervolg voor de studenten van Moordale High School. Deze komt er nu ook, want Netflix heeft acht nieuwe afleveringen besteld.

Hoofdrolspelers keren terug

De productie voor het tweede seizoen staat gepland voor dit voorjaar in het Verenigd Koninkrijk. Hoofdrolspelers Gillian Anderson (Jean), Asa Butterfield (Otis), Emma Mackey (Maeve), Ncuti Gatwa (Eric), Aimee-Lou Wood (Aimee), Connor Swindells (Adam), Kedar Williams-Stirling (Jackson), Tanya Reynolds (Lily) en Patricia Allison (Ola) keren terug in hun welbekende rol. Maker Laurie Nunn staat weer aan het roer als bedenker en uitvoerend producent met ondersteuning van uitvoerend producent Jamie Campbell.

Coming-of-age-verhaal

Het eerste seizoen ontving lovende kritieken en zorgde voor open gesprekken op gebied van seksualiteit, relaties en identiteit. De serie werd voornamelijk geprezen voor de verfrissende en vrouwvriendelijke manier waarop het coming-of-age-verhaal werd gebracht, met daarbij intersectionele en multidimensionale personages waar het publiek hun hart aan verloor.

Sex Education seizoen 2

Over het tweede seizoen zegt serie-maker Laurie Nunn: “Het was zo spannend hoe het eerste seizoen ontvangen zou worden. Dat mensen over de hele wereld zich zo verbonden voelden met de personages die als ideeën in mijn hoofd zijn ontstaan, is ongelooflijk. Ik ben enorm dankbaar voor iedereen die de tijd heeft genomen om naar de serie te kijken, en ik kan niet wachten om deze geweldige reis voort te zetten.” Vice-president Cindy Holland van de original content bij Netflix: “Laurie Nunn heeft de ongemakkelijke tienerbeleving met veel liefde en humor vastgelegd in Sex Education.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?