Verwijderalarm

Suits is toch weer op nippertje verlengd door Netflix

Suits en Netflix, de never ending story van de afgelopen maanden leek toch bijna een einde te krijgen. Wekenlang stond er in het systeem van de streamingdienst aangegeven dat de vier seizoenen van de succesvolle dramaserie zou worden verwijderd op vrijdag 17 februari 2017. Goed nieuws, want de rechten zijn toch verlengd!

Contentafdeling vecht voor rechten

Het is al enige tijd duidelijk dat Netflix hard aan het werk is om de rechten van Suits te kunnen verlengen. In november leek de serie al te sneuvelen, maar werden de vier seizoenen met een maand verlengd. Dat gebeurde in december nog een keer, waarop de serie eind januari met een halve maand werd verlengd. Nu is Suits opnieuw verlengd en voorlopig wordt er geen einddatum aangegeven door het systeem. Navraag leerde dat Netflix dat graag zo wil houden. “Onze content-afdeling is duidelijk aan het vechten om het online te houden.”

Suits seizoen 5?

De afgelopen jaren is het vaker voorgekomen dat grote titels op het punt stonden om te verdwijnen. Sommige sneuvelden daadwerkelijk, waar anderen toch langer bleven. In dat laatste geval was het meestal ook gelijk goed nieuws, want door de nieuw verworven rechten lukte het Netflix bij bijvoorbeeld The Walking Dead om vervolgens ook de nieuwe seizoenen aan te kopen. In dat opzicht is er dus hoop dat Suits seizoen 5 binnenkort ook op Netflix gaat verschijnen, alleen kan de streamingdienst daar op dit moment nog geen garanties over afgeven.

Andere titels sneuvelen deze periode wel, check deze in ons meest recente verwijderalarm.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?