Laatste nieuws over Netflix

Supergirl stopt na zes seizoenen

Supergirl Netflix

Voor Supergirl zal het na komend seizoen voorbij zijn. De serie met Melissa Benoist in de hoofdrol is daarmee de tweede serie uit Arrowverse waar een streep door gaat. Grondlegger Arrow kwam begin 2020 tot een einde.

Supergirl terug in 2021

Arrow draaide uiteindelijk acht seizoenen, voor Supergirl is het einde bereikt na zes campagnes. In 2021 moet het zesde seizoen beginnen en dat is dan dus het slotstuk. De opnames waren al voor de uitbraak van het coronavirus uitgesteld doordat Benoist zwanger is. In maart kondigde ze aan dat ze in verwachting was van een zoontje. Volgende week zal er gestart worden in Vancouver met de productie, maar Benoist is dan nog niet van de partij. Er zullen eerst opnames gedraaid worden rondom haar personage, waarop ze zich later bij de cast zal voegen.

Seizoen 6 wordt wel langer

De afgelopen periode heeft The CW en de productie besloten om Supergirl na zes seizoen te stoppen, al zal het slotseizoen wel langer worden dan oorspronkelijk gepland. Doordat het televisieseizoen van The CW compleet overhoop is gegooid – normaliter beginnen series in oktober maar nu pas in januari – worden alle seizoenen korter. Voor Supergirl is dat niet het geval, want er worden opnieuw twintig afleveringen gemaakt.

Iconisch personage geeft jonge meisjes kracht

Melissa Benoist heeft zelf ook gereageerd op het stoppen van de serie. “Het is een eer geweest om zo’n iconisch personage te mogen spelen. Ik ben trots wat voor impact de serie heeft gehad op jonge meisjes over de gehele wereld. En dat is ook voor mijzelf het geval. Supergirl heeft mij geleerd krachten te tonen waarvan ik niet wist dat ik ze had. Ik heb hoop gevonden in de meest donkere plekken en we zijn sterker als we ons verenigen. We gaan een fantastische reis besluiten en ik kan niet wachten om te laten zien wat we nog gaan brengen. Ik beloof jullie een prachtig slotseizoen.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?