Laatste nieuws over Netflix

Talentvolle Corrin is Lady Diana in The Crown seizoen 4

Emma Corrin Prinses Diana The Crown

Het is lang spannend geweest, maar eindelijk heeft Netflix bekendgemaakt wie in de rol van Lady Diana kruipt voor The Crown. De makers hebben gekozen voor de nu nog vrij onbekende Emma Corrin. Vanaf het vierde seizoen van The Crown speelt ze een rol in de reeks.

Prinses Diana

In de laatste periode zijn meerdere namen voorbij gekomen in de zoektocht naar Lady Diana voor The Crown. De keuze is uiteindelijk gevallen op Emma Corrin, een nog vrij onbekende actrice die later dit jaar haar filmdebuut maakt in Misbehaviour. Alhoewel ze nog vrij onbekend is, was bedenker Peter Morgan al snel onder de indruk van Corrin.

“Emma is een geweldig talent, dat ons meteen fascineerde toen ze auditie kwam doen voor de rol van Diana Spencer. Ze heeft de onschuld en de schoonheid van de jonge Diana, maar ook het bereik en de complexiteit om zo’n buitengewone vrouw te kunnen portretteren.” In The Crown laat Corrin de rol zien die Prinses Diana Spencer speelde in het Britse koningshuis. De prinses stierf op 36-jarige leeftijd na een auto-ongeluk.

The Crown seizoen 3 en 4

Het wachten is momenteel op het derde seizoen van The Crown. Dat derde seizoen wordt nog later dit kalenderjaar op Netflix verwacht. Pas in seizoen 4 speelt Prinses Diana een grote rol en gaan we kennismaken met Corrin, die zelf ook groot fan is van de serie. “Dat ik met deze getalenteerde groep mag werken is surrealistisch. Prinses Diana was een icoon en haar invloed op de wereld blijft inspirerend. Ik wil ernaar streven haar recht te doen.”

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als er meer bekend is over The Crown seizoen 3 en 4? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!