Throwback Thursday film

TBT Filmtip: (500) Days of Summer

De truc van romantische komedies is dat je weet dat het altijd goed afloopt. Welk pad er ook wordt bewandeld, uiteindelijk komen de hoofdpersonages bij elkaar en leven ze nog lang en gelukkig. Zo niet in (500) Days of Summer, want je kunt deze inmiddels filmklassieker het beste omschrijven als een anti-romantische komedie.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

(500) Days of Summer

Alles lijkt te zijn gemaakt om een zoetsappige romance te ontwikkelen, alleen weten we al vooraf dat Tom Hansen en Summer Finn uiteindelijk niet samen oud zullen worden. Tom dacht dat hij nooit echt gelukkig zou worden in zijn leven tot hij in de lift staat met Summer.

Op slag is hij verliefd op de nieuwe assistente van zijn baas en heeft de ware gevonden. Het worden prachtige dagen, tot Summer besluit om de relatie te verbreken. Ze is altijd eerlijk geweest over dat ze niet gelooft in het vinden van de ware en eigenlijk ook geen relatie wil. Het is dan ook wachten op het pijnlijke gesprek in een wat sjofel café.

De put waar Tom invalt na het droevige bericht is diep, heel diep. Met rood doorlopen ogen vertelt hij aan zijn vrienden wat er is gebeurd en zijn zusje Rachel moet hem zien te helpen. Daarom neemt Tom alle vijfhonderd dagen door waarin Summer in zijn leven was. Eerst in flashbacks, maar daarna gaan we ook de toekomst in. Waar is het misgegaan en is er ergens iets gebeurd dat hij misschien nog kan herstellen? Want als Tom in één ding heel duidelijk is: hij wil niet over Summer heenkomen, hij wil haar terug. Wanneer we in de toekomst belanden blijkt er alleen één groot probleem te ontstaan en daardoor beland Tom helemaal in een diepe depressie.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?