Throwback Thursday film

TBT Filmtip: A Knight’s Tale

Heath Ledger wordt het meest herdacht voor zijn rol als The Joker in The Dark Knight, waarvoor hij postuum een Oscar won. Het is echter bij lange na niet de enige grote rol die hij speelde, want wat te denken van zijn vertolking in Brokeback Mountain én William Thatcher in A Knight’s Tale.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

A Knight’s Tale

De riddergevechten in de middeleeuwen zijn legendarisch en de toernooien trokken volle arena’s. Het was een droom van veel kleine jongens om ooit een ridder te worden, zo ook voor William Thatcher. Als zijn meester Sir Ector komt te overlijden, staat William er samen met de andere twee schildknapen Roland en Wat alleen voor.

Hij wil nog altijd zijn droom najagen en weet het voor elkaar te krijgen om met valse documenten een adellijke naam te bemachtigen. Zo gaat William opeens door het leven als Sir Ulrich von Liechtenstein. Zijn roem snelde hem vooruit wanneer ‘Ulrich’ een aantal toernooien weet te winnen.

Het gaat mis wanneer hij klop krijgt van Adhemar, op wie hij revanche wil nemen op het grootste toernooi van het jaar in Londen. Ondertussen is hij smoorverliefd geworden op Lady Jocelyn, maar gaat het opnieuw mis. Zijn valse identiteit komt langzaam aan het licht en wacht hem een zware kluif om alles nog in goede banen te leiden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?