Throwback Thursday film

TBT Filmtip: American Psycho

Films maken vaak heel wat los en zorgen daarbij ook soms voor flinke controversie. Daar was American Psycho niet meer voor nodig, want het boek waar de film op is gebaseerd zorgen al voor veel reuring.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

American Psycho

American Psycho verscheen in 1991 en het boek geschreven door Bret Easton Ellis is één van de meest besproken boeken uit de moderne Amerikaans literatuur. Zowel het boek als de film draait om Patrick Bateman. Hij is een typische geslaagde jongeman voor wie alleen het beste genoeg is. Met zwaar omhoog gevallen gedrag wil hij de wereld veroveren, maar onder dat gedrag gaat nog een veel zwartere kant van Patrick schuil. Hij is namelijk ‘s-nachts een moordende psychopaat die de meest vreselijke dingen uithaalt.

Lange tijd lijkt hij met zijn acties weg te komen, tot ook Patrick een stap te ver is gegaan. Hij vermoordt een collega en krijgt dan wel bezoek van een rechercheur. Detective Donald Kimball, gespeeld door Willem Dafoe, ruikt wel onraad. Het is voor Patrick geen reden om zijn gedrag te veranderen, want hij is te ver heen om dat nog te kunnen. Het boek werd vooral veelbesproken doordat het de oppervlakkigheid en wreedheid van het kapitalisme aan de kaak stelde, waarbij in dit geval Patrick zich alles kan veroorloven.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?