Throwback Thursday film

TBT Filmtip: As Good As It Gets

Deze week werd bekend dat Jack Nicholson niet meer terug zal keren op het witte doek. Daarmee nemen we dus een beetje afscheid van één van de grootste acteurs van de afgelopen eeuw. Tijd dus om één van zijn topfilms uit te lichten. De keuze is extreem groot, wij gingen nu voor de film waarvoor hij een Oscar ontving: As Good As It Gets.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

As Good As It Gets

Nicholson speelt in As Good As It Gets de zeer succesvolle romanschrijver Melvin Udall. Udall lijdt echter aan dwangstoornissen, is totaal verzuurd en zijn obsessieve gedrag zorgt ervoor dat hij ieder menselijk wezen afstoot. En dat doet hij met de meest grove beledigingen. Hij leeft dan ook een teruggetrokken bestaan in zijn appartement in Manhattan en gaat eigenlijk alleen zijn huis uit als hij gaat lunchen.

Langzaam wordt duidelijk wat voor klachten Udall eigenlijk exact heeft en met dank aan twee gebeurtenissen zal zijn leven stilletjes veranderen. Zijn buurman is een homoseksuele kunstenaar met een klein hondje. Op een dag wordt Greg Kinnear overvallen in zijn huis en het ziekenhuis ingeslagen. Udall krijgt het hondje opgedrongen en opeens krijgt hij affectie voor iemand. Tot zijn eigen ongeloof nog wel voor een hond.

Affectie krijgt hij ook voor Carol Connelly. Iedere dag luncht Udall in hetzelfde restaurant, waar hij bediend wordt door Carol. Zij is namelijk de enige die zijn nukken kan uitstaan. Wanneer Carol op een dag niet werkt, omdat haar zoontje ernstig ziek is, kan Udall niets anders dan zijn patronen te doorbreken. De neurotische rol is Nicholson bijna op het lijf geschreven, die met zijn karakteristieke hoofd en mimiek een in het beginsel klein verhaal groot weet te maken.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?