Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Batman The Movie

Worden er tegenwoordig vooral series gemaakt die gebaseerd zijn op succesvolle films, vroeger was dat wel anders. Batman The Movie werd gemaakt naar aanleiding van de populaire televisieserie over Batman. En veel klassieker dan Batman The Movie zijn ze niet gemaakt.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Batman The Movie

In de afgelopen decennia is Batman een zeer serieuze vechtersbaas geworden, die zich schrap moet zetten om de duistere wereld te redden. Dat is veelal op eigen houtje en met flink wat geweld. Hoe anders was dat in de jaren zestig, want Batman was toen eigenlijk een hele goedaardige man en zijn tegenstanders cultfiguren waar om te lachen viel. Natuurlijk hadden ze allemaal de insteek om Batman om zeep te helpen, maar de wijze waarop met de overacting en alle grappige toevoegingen maakt het eerder een komische parodie.

Dat is overigens wel precies wat Batman The Movie ontzettend leuk maakt. Batman en Robin lopen nog rond in hun fraaie pakjes en krijgen in de film te maken met het ergste wat ze kunnen verzinnen. Er wacht niet één schurk, ze werken samen. Catwoman, The Joker, The Riddler en The Penguin proberen de grootste schat ooit te bemachtigen en tegelijkertijd Batman uit te schakelen.

Samen met de politie wordt geprobeerd dit te voorkomen, waarbij alle heerlijke speciale attributen en voertuigen worden gebruikt. Wat te denken van de batmobiel, de batcopter, de batcycle en de batboat. De film zit dan ook vol historische elementen, zoals de batcave met de glijpaal waarin Bruce Wayne en Dick Grayson pardoes worden omgetoverd tot Batman en Robin. Het bat-signal, waarmee de politie de held altijd weet op te roepen als er nood is en tenslotte het simpelweg legendarische deuntje. TUTUTU TUTU BATMAN!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?