Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Bean: The Movie

Mr. Bean staat garant voor grote chaos, aanstaande rampen en stupide acties. In de korte verhalen gaat het al telkens mis, dus een film was vragen voor ellende. Het is precies wat je voorgeschoteld krijgt in Bean: The Movie. Waarbij ook de Verenigde Staten kennis maakte met de hilarische personage van Rowan Atkinson.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Bean: The Movie

De Britse Rowan Atkinson was al een gevierd komiek, sinds Mr. Bean zijn intrede deed vergaarde hij ook wereldfaam. De onhandige en egoïstische brokkenpiloot komt telkens in de meest bizarre situaties terecht. In 1997 werd er een film gemaakt, die veel verder ging dan de korte afleveringen die tot dan toe waren verschenen.

Bean: The Movie draait om Whistler’s Mother, een echt bestaand schilderij. Gemaakt door de Amerikaan James McNeill Whistler in 1871 in Londen. Het doek is te zien in Parijs. In de film wordt het schilderij naar de Verenigde Staten gebracht en een Engels museum zoekt een werknemer om mee te sturen. Omdat Mr. Bean als suppoost de slechtste werknemer is wordt hij uitgekozen.

In de Verenigde Staten ontstaat echter al snel een misverstand. Ze zien in hem de geniale dr. Bean. In Los Angeles moet hij dan ook van alles gaan doen waar hij totaal niet toe in staat is. De mensen die hem moeten begeleiden weet hij binnen de kortste keren dol te draaien en uiteindelijk is ook het schilderij de klos. Maar Mr. Bean zou Mr. Bean niet zijn als hij alles uiteindelijk weer weet op te lossen… op zijn eigen manier.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?