Laatste nieuws over Netflix Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Cast Away

Cast Away Netflix

Cast Away Netflix

Zelden zal een bedrijf zo verbonden zijn aan een film als FedEx dat is aan Cast Away. Op het onbewoonde eiland stromen de pakketjes van het koeriersbedrijf vanzelf aan en het logo blijft maar door het beeld flitsen. Het maakte moderne versie van Robinson Crusoe er niet slechter op, want het verhaal met Tom Hanks in de hoofdrol scoorde uitstekend met vijftien filmprijzen en twee Oscar-nominaties.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Cast Away

Net zo iconisch als de aanwezigheid van FedEx is de volleybal in Cast Away. Hanks speelt Chuck Noland, een hoge functionaris bij het koeriersbedrijf. Hij heeft een leuke vriendin, maar zijn werk gaat voor alles. Zo vertrekt hij met de kerstdagen voor de boeg doodleuk met een vrachtvliegtuig. Deze komt echter in een storm terecht en stort neer. Noland is de enige die weet te ontkomen en spoelt aan op een eiland.

Al snel ontdekt hij dat het een onbewoond eiland is en beginnen de pogingen om te ontsnappen. De paranoia slaat eveneens toe. Iedere dag spoelt er wel een pakketje aan met daarin spullen. Zo ook een volleybal. Noland tekent hier een gezicht op en noemt hem vanaf dat moment Wilson. De bal wordt zijn grootste vriend om tegen aan te kunnen praten. Uiteindelijk neemt hij een besluit, hij ziet namelijk maar één manier om het eiland na al die jaren te verlaten.

Het maken van de film had nogal wat voeten in de aarde. Iemand dikker maken is niet zo’n probleem, maar iemand een flink stuk dunner maken is andere koek. Zo heeft de opname dan ook een jaar stilgelegen, zodat Hanks vijfentwintig kilo kon afvallen. Het was de enige manier om het geloofwaardig te maken dat hij al vier jaar op een onbewoond eiland zat. Opvallend aan Cast Away is tevens de muziek. Hiervoor werd een Oscar-nominatie in de wacht gesleept, maar in grote delen van de film is helemaal geen muziek te horen. Want zolang Hanks op het eiland zit, is het muisstil.