Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Children of Men

Wat nou als er geen kinderen meer geboren worden op aarde. Er is dan opeens geen toekomst meer en dat zal de wereld totaal veranderen. Tot de dag dat er een vrouw toch zwanger blijkt te zijn en ten koste van alles beschermd moet worden. Dit is het verhaal van Children of Men.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Children of Men

Eén generatie na ons is de wereld een totale chaos veranderd. Sinds 2009 zijn er geen kinderen meer geboren en als de jongste bewoner van de aarde op achttienjarige leeftijd sterft ontstaat er één grote paniek. Iedereen is woedend en de aarde begint te veranderen in één grote vuurzee.

Dat is het moment dat Theo Faron (gespeeld door Clive Owen) wordt ontvoerd, notabene door zijn voormalige vrouw Julian Taylor (Julianne Moore). Taylor leidt een beweging genaamd The Fishes, een beweging zoals er zoveel zijn die in opstand komen tegen de overheid. De missie waarvoor Faron nodig is, is het beschermen van een zwangere vrouw. De eerste sinds achttien jaar. Gaandeweg komt Faron er echter achter dat binnen The Fishes niet alles is zoals het lijkt. De beweging heeft andere plannen, waardoor Faron er zo goed als alleen voor staat. Want zijn missie is helder: de wereld weer een toekomst geven.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?