Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Cleaner

Wist jij dat als er iemand in jouw huis op bloederige wijze komt te overlijden, je zelf de rommel moet opruimen? Zie je dat niet zitten, dan kun je Tom (Samuel L. Jackson) inhuren, hij is namelijk een Cleaner. Maar wat als je als opruimer een fout maakt en per ongeluk een moord helpt verdoezelen?

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Cleaner

Tom is een voormalig politie-agent, die een zeer succesvolle schoonmaakdienst is begonnen. Door zijn connecties bij de politie krijgt hij regelmatig een opdracht via de politie om een huis op te ruimen. Zonder enig vermoeden stapt hij dan ook een grote villa binnen om daar een bloedbad op een angstig witte bank op te ruimen. Nadat Tom zijn werk heeft gedaan zie je geen spatje bloed meer, maar niet veel later beginnen de problemen.

Wanneer Tom de sleutel terugbrengt, blijkt de bewoonster van het huis niets te weten van een opruimklus. De politie staat niet veel later voor de deur, want haar man is vermist en een spilfiguur in de onderwereld. Tom komt er al snel achter dat hij het hele politiekorps tegen zich heeft, want zij blijken allemaal in de macht te zijn van de onderwereld. Wie kan hij dus nog eigenlijk vertrouwen en hoe kan hij de waarheid achterhalen. Via een oude vriend hoopt hij antwoorden te krijgen en ondertussen moet Tom ook nog zien te dealen met zijn opgroeiende dochter, die de moord op haar moeder nog altijd niet helemaal heeft verwerkt.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?