Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Collateral

Als taxichauffeur heb jij je altijd netjes aan de regels gehouden en je werkt hard voor je geld. Tot er opeens een man in je wagen stapt die je zeshonderd dollar wil betalen om hem die nacht langs een paar locaties te brengen. Simpele klus toch? Maar in Collateral verandert het al snel in een moorddadige rit.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Collateral

Het leven van Max (Jamie Foxx) gaat zijn gangetje, tot een grijsharige Vincent (Tom Cruise) instapt. Hij wil niet zomaar ergens worden afgezet met de taxi, Vincent moet langs vijf adressen. En als Max hem de hele nacht naar alle plaatsen brengt, dan wordt hij daar rijkelijk voor beloond.

Alles gaat goed, tot bij het eerste adres er opeens iemand bovenop zijn taxi valt. Het slachtoffer blijkt niet alleen uit zijn flat te zijn gevallen, Vincent heeft hem neergeschoten. Dan is voor Max ook duidelijk waarom de geheimzinnige man naar Los Angeles is gekomen. Vincent heeft een aantal klussen te klaren en vanaf dat moment kan Max geen kant meer op.

Hij zal hem wel moeten rondrijden, maar wordt gaandeweg steeds opstandiger. Met flinke gevolgen. Dat is niet het enige probleem van de nacht, want de politie meldt zich uiteraard ook zodra er blijkt dat er opvallende moorden plaatsvinden. En zo is Collateral een heerlijke actiefilm, waarbij je continu wilt weten hoe de nacht zal aflopen. En met name hoe het met Max zal aflopen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?