Laatste nieuws over Netflix Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Coming to America

Coming to America Netflix

Er zijn zo van die films die je niet vaak genoeg kunt kijken. Er was een tijd dat je bijna ieder weekend bij het zappen Eddie Murphy wel met een kroon op zijn hoofd, naakt in een badkuip of werkend in een fastfoodrestaurant zag. Altijd was het diezelfde film. En geef maar toe, toch bleef je hangen om te kijken naar Coming to America!

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Coming to America

Prins Akeem Joffer is letterlijk de koning te rijk. De prins van het Afrikaanse land Zamunda, dat bestaat inderdaad niet echt, wordt 21 jaar oud en maakt kennis met zijn bruid. Akeem, gespeeld door Eddie Murphy, zit alleen helemaal niet te wachten op een bruid die al haar hele leven is voorbereid om zijn lakei te zijn. Akeem wil wat van de wereld zien en krijgt zijn vader, koning Jaffe Joffer, zo ver dat hij met zijn assistent Semmi (Arsenio Hall) naar New York mag.

Uiteraard gaat hij daar helemaal los op zoek naar zijn droomvrouw. Niemand kent hem daar, dus Akeem is opeens gewoon een normale burger die rustig achteraan de rij van de supermarkt moet gaan staan. In deze komedie, met een flink romantisch vleugje, duurt het niet lang voor Akeem de boel aardig op stelten zet én zijn droomvrouw ook daadwerkelijk vindt. Er is natuurlijk één groot probleem. Ze is de dochter van de eigenaar van een McDonalds-vestiging, waar Akeem als schoonmaker werkt. De prins blijft ondertussen veel te lang in de Verenigde Staten, dus de koning rukt uit. En als de waarheid boven tafel komt gaat het aan alle kanten volledig mis. Komt het aan het einde allemaal weer goed? Wij denken van wel 🙂

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?