Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Copycat

Beter goed gejat dan zelf bedacht, dat is wat de moordenaar in Copycat voor ogen had. Hij kopieert de meest beroemde moordenaars en is een plaag voor San Francisco. Het doet de politie zelfs besluiten om een psychiater in te schakelen.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Copycat

Dr. Helen Hudson (Sigourney Weaver) is gespecialiseerd in seriemoordenaars, maar raakt zwaar getraumatiseerd als ze getuige is van een moordaanslag. Ze sluit zichzelf zo veel mogelijk op, maar blijft nog altijd een autoriteit op haar vakgebied. Wanneer rechercheur Mary Jane (Holly Hunter) vastloopt bij een onderzoek komt ze toch bij Hudson uit.

Met haar hulp komt er al vrij snel een patroon in de moordenaar naar boven. Helen krijgt namelijk flashbacks als ze de moordlocaties ziet, want de moordenaar heeft zijn huiswerk ook gedaan. Hij imiteert bekende psychopaten die allang zijn overleden of achter de tralies zitten. Vanaf dat moment ontstaat een kat-en-muisspel tussen twee gedreven vrouwen, die lang niet altijd de medewerking krijgen van hun collega’s, en een gestoorde moordenaar. En voor Helen is er nog geen tweede probleem, want uiteindelijk zal ze haar angsten moeten zien te overwinnen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?