Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Cruel Intentions

Happy Hunting Sebastian! Het brengt het spel bij Cruel Intentions op de wagen, als de rijkeluiskinderen Kathryn en Sebastian weer eens wat nieuws hebben bedacht. Ze gaan een weddenschap aan, maar er gaat ditmaal iets mis. Sebastian wordt namelijk verliefd, wat alle verhoudingen op scherp zetten.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Cruel Intentions

Een oorspronkelijk achttiende eeuws Frans drama, genaamd Les Liaisons Dangereuses, is naar de huidige tijd getrokken in Cruel Intentions. De intentie is hetzelfde, want er wordt een gevaarlijk spel met de liefde gespeeld. In het New York van rond de eeuwwisseling hebben Kathryn en Sebastian zoveel geld van hun rijke ouders, ze zijn stiefbroer en -zus, dat ze van gekkigheid niet meer weten wat ze moeten doen. Sebastian is ondertussen een vrouwenverslinder en zo ontstaat een bruut plan.

Sarah Michelle Gellar leerden we toch vooral kennen als de vrolijke Buffy Summers uit Buffy the Vampire Slayer, in Cruel Intentions heeft ze een hele andere rol. Zeer arrogant wil ze aan alle touwtjes trekken en zet Sebastian voor een uitdaging. Hij moet aanpappen met Annette, een keurig en preuts meisje. Weet hij haar te ontmaagden, dan gaat Kathryn met haar naar bed. Zo niet, dan krijgt ze zijn Jaguar.

Ondertussen heeft Kathryn ook nog af te rekenen met anderen, want ze is recent gedumpt. En dat zal ze allerminst ongestraft voorbij laten gaan. Tijdens al haar plannen ontstaat er alleen één probleem…. Sebastian wordt voor het eerst echt verliefd en zijn oorspronkelijke bedoelingen met Annette lopen dan ook flink spaak.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?