Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Ferris Bueller’s Day Off

Ferris Bueller's Day Off Netflix

Een dagje spijbelen van school of werk, we willen het allemaal wel eens. Ferrit Bueller gaat alleen een stapje verder. Hij is al voor de negende keer afwezig en dat wordt zijn rector iets te gortig. Het levert het hilarische Ferris Bueller’s Day Off op.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Ferris Bueller’s Day Off

Ferris is het lievelingetje van de familie Bueller. Hij hoeft eigenlijk maar met zijn vingers te knippen en zijn ouders staan al voor hem klaar. Dit tot grote frustratie van zijn zus. Die doet er dan ook alles aan om de waarheid over te brengen, maar het blijkt een kansloze missie. Terwijl hun ouders aan het werk zijn spijbelt Ferris er lustig op los.

Ditmaal besluit hij met zijn vriendin Sloane Peterson en vriend Cameron Frye de Ferrari van laatstgenoemde stiekem mee te nemen voor een trip naar Chicago. Niemand lijkt het door te hebben, behalve rector Edward R. Rooney. Hij is het gedrag van de jongelingen meer dan zat en komt in actie. Het is dan ook aan het creatieve brein van Ferris om alles te laten slagen. Daar moeten heel wat bizarre capriolen voor worden uitgehaald, waardoor Ferris Bueller’s Day Off een heerlijke komedie is.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?