Laatste nieuws over Netflix Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Fight Club

Fight Club Netflix
Wat begint als een leuke – misschien wat aparte – club begint, wordt al vrij snel een flink uit de hand gelopen hobby. En daarbij begint de hoofdrolspeler steeds meer macht over de gebeurtenissen te verliezen, want zijn leven lijkt volledig in handen te liggen van Tyler Durden. Of speelt er iets anders?

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Fight Club

Het boek Fight Club van Chuck Palahniuk werd nog geen drie jaar later verfilmd. Het zou kaskraker worden, want de verfilming met Edward Norton en Brad Pitt in de hoofdrollen scoort nog altijd een overweldigende 8,8 op IMDb. De cultfilm is moeilijk in een categorie te plaatsen, want hoe verder het verhaal zich vordert, hoe ingewikkelder het allemaal begint te worden.

Een man met een overwegende kantoorbaan voor een verzekeringsmaatschappij wordt er steeds vaker op uitgestuurd om als schade-expert autowrakken te bestuderen. Ondertussen groeit zijn slapeloosheid en een medicijn krijgt hij niet. De arts adviseert hem om eens bij praatgroepen voor terminale patiënten te gaan kijken. Het wordt een verslaving en het brengt hem wel de nachtrust. Dat wordt alleen verstoord als de mysterieuze Marla Singer ook overal opduikt.

Het gaat mis wanneer hij na een vlucht thuis komt en zijn huis blijkt te zijn opgeblazen. In het vliegtuig had hij Tyler Durden leren kennen en besluit hem op te bellen. Hij kan bij hem blijven overnachten en zal nooit meer vertrekken. Als ze uit de kroeg lopen ontstaat op een vreemde wijze de Fight Club. Voor beide mannen blijkt het zeer ontspannend te werken om elkaar eens flink af te beulen. Het wordt al snel een razend groot succes, want de club groeit per dag. Het begint als een leuke hobby, maar het wordt steeds grimmiger. Alle leden krijgen huiswerkopdrachten en er lijkt een waar leger te ontstaan. Dat is het moment dat de hoofdrolspeler de regie volledig kwijt raakt en je als kijker ook niet meer weet wat er gaat gebeuren en wat nou eigenlijk de waarheid is.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?