Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Four Weddings and a Funeral

Kom je eindelijk de ware tegen, blijkt ze op het punt te staan om te gaan trouwen. Ga je daar nog verandering in proberen te brengen of bleef je voor eeuwig die onhandige man die op de verkeerde momenten altijd de slechte grappen maakt? Het antwoord komt in Four Weddings and a Funeral.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Four Weddings and a Funeral

Charles, gespeeld door Hugh Grand, is een typische Engelsman. Beleefd en loopt netjes alle feesten en partijen af. Een klein probleem is wel zijn vreselijk slechte timing. Slechte grappen is hij in gespecialiseerd en al helemaal als er een vrouw in de buurt komt. Hij woont dan wel samen met zijn zus, omgaan met mooie vrouwen is voor Charles niet gegeven.

Toch wil hij er werk van maken als hij Carrie treft. Voor de Amerikaanse valt hij direct als een blok, alleen is er één probleem. Ze staat namelijk op het punt om met een ander te gaan trouwen. Zo ontstaat Four Weddings and a Funeral, waarin we letterlijk vier bruiloften en een begrafenis aflopen. Met typisch Britse humor zorgt het voor een echte romantische komedie.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?