Throwback Thursday film

TBT Filmtip: George of the Jungle

Soms zijn films zo absurdistisch dat ze vanzelf hilarisch en misschien wel cult worden. George of the Jungle is daar een typisch voorbeeld van. De koning van de jungle gaat net zo snel op in de meest domme acties, maar weet zich er wel doorheen te slaan.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

George of the Jungle

Als baby maakt George al een bizar incident mee. Het vliegtuig waar hij in zit crasht in de jungle. De baby overleeft het wel en wordt vervolgens opgevoed door een groep apen. Eenmaal opgegroeid tot man komt hij per toeval Ursula Stanhope tegen. Zij is op safari en de jungle en komt in de problemen als ze wordt aangevallen door een leeuw. George redt haar en wordt stapelverliefd.

Door toedoen van stropers wordt George uiteindelijk zelf het slachtoffer en Ursula besluit hem mee te nemen naar de Verenigde Staten om hem te verzorgen. Eenmaal in de San Francisco kan hij zich maar moeilijk aanpassen aan de gewoontes van de mensen. Als het ook in de liefde dreigt mis te gaan wil George terugkeren naar huis, maar dan staat er opeens een vogel voor zijn neus. De slimste gorilla Ape is namelijk gevangen genomen en dan moet George of the Jungle echt in actie komen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?