Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Good Will Hunting

Je hebt een collegezaal vol met slimme en gretige studenten, maar het echte genie kom je op de gang tegen. Het liefst wil je gelijk met hem aan de slag, tot je er al snel achter komt dat er wat problemen zijn. Will Hunting is namelijk ‘slechts’ de schoonmaker, heeft grote problemen en wil zich maar moeilijk laten helpen. Het is het verhaal van Good Will Hunting.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Good Will Hunting

De hoofdrol in Good Will Hunting wordt gespeeld door Matt Damon. Op dat moment was al wel duidelijk dat we te maken hadden met een acteur die in de aankomende decennia niet van het witte doek te slaan zou zijn. Door Good Will Hunting leerden we echter nog meer over Damon. Hij schreef het verhaal namelijk samen met Ben Affleck, eveneens een jong en opkomend acteertalent. De film leek een schot in de roos, want het tweetal won een Oscar voor het beste scenario, Robin Williams kreeg nog een Oscar voor de beste mannelijke bijrol én Good Will Hunting (IMDb 8,3) staat in alle toplijstjes vermeld.

Matt Damon speelt Will Hunting. Samen met Chuckie (gespeeld door Affleck) hangt hij rond in Boston, drinkt bier en is regelmatig betrokken bij vechtpartijen. De politie pakt hem regelmatig op en de rechters hebben het druk om hem in het gareel te houden. Onder de losbol blijkt echter een wiskundig talent verscholen te zitten. Hij lost een wiskundig probleem op terwijl hij loopt schoon te maken in een school. Een hoogleraar ontdekt dit en wil hem vanaf dat moment aan zich binden.

Inmiddels heeft Will het zo bont gemaakt dat de gevangenis lonkt maar de hoogleraar weet hem daar uit te houden. De prijs daarvoor is wel hoog. Will komt onder zijn supervisie te staan en hij moet naar een psycholoog. Pas bij de vijfde psycholoog, Sean Maguire (Robin Williams) komt er wat schot in de zaak. En de liefde helpt ook een beetje.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?