Laatste nieuws over Netflix Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Goodfellas

Goodfellas Netflix

Het leven van leden van de maffia eindigt vaak maar op twee manieren. Of ze worden neerschoten door andere maffioso, of wanneer ze worden opgepakt door de politie worden ze koud gemaakt voor ze met de politie kunnen praten. Er zijn echter altijd uitzonderingen op de regel, zoals Henry Hill. Zijn waargebeurde verhaal leverde één van de beste films ooit op: Goodfellas.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Goodfellas

Henry Hill zal pas in 2012 sterven aan de gevolgen van een hartkwaal. Op dat moment leefde hij ruim dertig jaar onder de radar, want in 1980 besloot hij informant van de FBI te worden. In de daaropvolgende jaren schreef hij zijn levensverhaal op en Martin Scorese maakte er de film Goodfellas van. Het werd een kaskraker, met op IMDb nog altijd een 8,7.

Als kind wist Henry al wat hij wilde. Hij keek ontzettend op tegen de gangsters in zijn buurt. School liet hij al snel links liggen en deed klusjes voor de grote mannen. Een auto wegzetten, een pakketje bezorgen of gewoon een glas water halen. Henry deed alles. Hij werd vanzelf ouder en groeide ook binnen ‘de familie’. Want hij bleek een trouwe dienaar.

Hoogmoed komt voor de val

Paul Cicero wordt bijna zijn tweede vader en samen met Jimmy Conway (Robert de Niro) en Tommy DeVito (Joe Pesci) nemen ze de stad steeds meer in handen. De wereld ligt dan ook letterlijk aan zijn voeten. Stapt Henry ergens binnen, dan wordt er voor hem gelijk een tafel vooraan bij het podium neergezet. De politie kijkt de andere kant op, ook zij krijgen op gezette tijden wat geld toegestoken en niemand wil in een kwaad daglicht komen te staan bij de Lucchese familie.

Langzaam denken ze dan ook dat ze God op aarde zijn. Vooral DeVito slaat door. Zodra iemand hem voor schut wordt kan hij eigenlijk al een gat voor zichzelf gaan graven. Hoogmoed komt dan ook voor de val en ook hier komt vanzelf een val. De mooie wereld vervaagd, de politie begint langzaam wel op te treden en Henry moet zich bezig gaan houden met het dealen van drugs. Dan ziet hij uiteindelijk nog maar één uitweg, anders wordt hij zelf omgelegd.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?