Laatste nieuws over Netflix Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Gremlins

the-gremlins-netflix
De regels zijn eigenlijk heel simpel. Zorg dat hij geen fel licht ziet, maak hem niet nat en laat hem vooral niet eten na middernacht. Komen deze regels je bekend voor? Het moet haast wel, want Gremlins is een absolute filmklassieker. Want hoe schattig een Mogwai ook is, zodra het een Gremlin wordt heb je een groot probleem.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Gremlins

Billy Peltzer krijgt voor Kerstmis van zijn ouders een nieuw huisdier. Veel weten ze er niet van, want vader Randall vond Gizmo in een Chinees winkeltje. Gizmo is een Mogwai. Op het eerst oog een superschatting beestje, maar al snel ontdekt Billy dat Gizmo een aantal aparte eigenschappen heeft.

Wanneer hij fel licht ziet zal hij sterven, maar wanneer hij in aanraking komt met water zal de Mogwai zichzelf vermenigvuldigen. De nieuwe Mogwais zijn een stuk minder schattig en zorgen al voor overlast. Het gaat pas echt mis als ze na middernacht te eten krijgen. Het worden haarloze monsters genaamd Grimlins.

De regels zijn met alleen Gizmo nog wel te volgen, maar zodra er meer zijn gaat het vanzelf mis. Ze stelen eten en gaan op jacht. De stad wordt al snel volledig geterroriseerd en er vallen zelfs doden. De enige redding kan nog zijn om de Gremlins in fel licht te zetten, want ook zij zullen daardoor sterven. Ondanks dat het een horror-komedie is, zorgde dit aspect Steven Spielberg op flink wat kritiek te staan. Toch werd Gremlins een absolute filmklassieker.

https://www.youtube.com/watch?v=8nGd36NhmTE

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?