Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Happy Gilmore

Een mislukte ijshockeyer heeft snel veel geld nodig, want zijn moeder wordt uit haar huis gezet. Van woede slaat hij een golfbal weg en blijkt een natuurtalent. Er is alleen een groot probleem, Happy Gilmore heeft niets van een golfer. Toch gaat hij de strijd aan.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Happy Gilmore

Zoals we van Adam Sandler gewend zijn is ook Happy Gilmore een komedie, met veel platte humor en slechte grappen. Worden de laatste jaren veel van zijn films afgekraakt, Happy Gilmore was in de jaren negentig een succes. Dat komt deels doordat Sandler zich met zijn personage begeeft in een wereld waar hij totaal niet in past. Daardoor wordt alles op een natuurlijke wijze al hilarisch.

Gilmore droomt ervan om te slagen in de NHL als ijshockeyer en is de onbehouwen wildebras die je daar verwacht. Het echte talent ontbreekt alleen. Wat hij wel goed kan is keihard schieten en daar komt zijn aangeboren talent voor golf ook vandaan. Nadat hij hoort dat zijn moeder uit haar huis wordt gezet mept hij een bal dwars door de straat heen. Al snel blijkt dat Happy Gilmore een drive heeft waar de meeste profs van dromen. Hij vuurt de bal in één keer richting de greens en daar wordt het alleen nog een klus om met enig gevoel de bal ook in het putje te krijgen.

Gilmore leert voormalig legende Chubbs Peterson, die een houten hand heeft omdat zijn hand ooit is opgegeven door een krokodil, kennen en gaat hem hem toernooien spelen. Zo hoopt hij geld te verdienen om zijn moeder in haar huis te kunnen laten wonen. Op het laagste niveau vliegt Happy er doorheen, maar zodra hij zich bij de grote mannen meldt ontstaan te problemen. Zijn gedrag is verre van gewenst en met name ‘Shooter’ McGavin gaat hem tegenwerken. Die ziet namelijk in wat voor gevaar Happy Gilmore kan zijn voor zijn eigen carrière.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?