Laatste nieuws over Netflix Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Heat

Heat op Netflix
Remakes zijn er in overvloed. Een nieuwe generatie hetzelfde verhaal in een fris jasje vertellen werkt tenslotte erg goed. De laatste tijd zien we ook veel series verschijnen die zijn afgeleid van een film, neem Fargo als voorbeeld. Maar na zes jaar al een remake maken? En dan ook nog door dezelfde regisseur (Michael Mann)! Het was het geval bij Heat en dat bleek een succes. Met een 8,2 op IMDb is Heat één van de best beoordeelde films.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Heat

In onze Film top 100 op Netflix staat Heat zeer goed genoteerd, maar qua titel is de jaren negentig film misschien wat minder bekend. Met Al Pacino en Robert de Niro in de hoofdrollen was de cast van hoog niveau, net zoals het geweld. Heat is namelijk actie met een hoofdletter A. De twee topacteurs speelden wel eerder samen in een film, maar dit was pas de eerste keer dat ze samen in een scene te zien zijn. Dat was ook gelijk de belangrijkste scene van de film, want goed en kwaad zit opeens samen een kopje koffie te drinken. En de slotsom is eigenlijk dat ze niet zo veel van elkaar verschillen.

Neil McCauley (Robert de Niro) is een topcrimineel, die zich eigenlijk als een schim door de wereld weet te bewegen. En als het te warm onder zijn voeten wordt, dan is hij gelijk gevlogen. Daarom heeft McCauley ook geen mensen waar hij zich aan wil verbinden, maar juist dat is in Los Angeles veranderd. Het blijkt hem direct kwetsbaarder te maken. Net zoals met de mensen waarmee hij samen werkt. Een nieuweling maakt een vreselijk grote en vooral onnodige fout. Zo komt Vincent Hanna hem uiteindelijk op het spoor.

Hanna (Pacino) is een keiharde rechercheur, die zijn leven volledig heeft gewijd aan het bestrijden van grote criminelen. Hij jaagt dan ook maar wat graag op McCauley. Hanna en zijn team dachten de bende van McCauley al te hebben, maar dat gaat mis. Het zorgt ervoor dat Hanna hem gaat achtervolgen en aan houdt op de snelweg. Hij nodigt hem uit voor een kopje koffie en dat wordt het strafschot van heel veel geweld. En één ding is daarbij zeker, Hanna of McCauley zal de strijd niet overleven. De koffiescene is overigens niet zomaar bedacht, McCauley is gebaseerd op de gelijknamige topcrimineel die ook daadwerkelijk met een agent aan de koffie heeft gezeten.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?