Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Hugo

Kennen we Martin Scorsese vooral van maffiafilms en zijn samenwerkingen met Leonardo DiCaprio en Robert De Niro, met Hugo wist hij te verrassen. Een ultieme familiefilm die draaide op het verschil en veel minder op de grote en bekende acteurs. Het werd een groot succes, waarin Hugo Cabret een groot avontuur beleeft om de waarheid te achterhalen.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Hugo

Als jonge jongen leeft Hugo samen met zijn vader, maar op een dag staat zijn oom Claude voor de deur. Zijn vader zou bij een brand om het leven zijn gekomen en de jonge wees gaat bij zijn oom wonen in Parijs. Claude is op het station Montparnasse verantwoordelijk voor de klokken en Hugo helpt hem. Maar op een dag is ook Claude verdwenen en houdt Hugo de tent draaiende. En dat terwijl hij achterna wordt gezeten door inspecteur Gustav, die hem ziet als jonge crimineel.

Van zijn vader heeft Hugo een Automaton gekregen, een mechanische man die heel veel dingen kan. Er is echter één probleem, een hartvormige sleutel moet in de robot worden gestoken om hem te activeren. Op een dag loopt hij perongeluk tegen een meisje aan die exact die sleutel om haar nek heeft hangen. Ook leert hij een bittere oude man kennen die de speelgoedwinkel in het station beheert, maar een bruisend verleden heeft gehad. Ze gaan op zoek naar de waarheid achter de mechanische man en daarbij wordt het verborgen leven van Hugo eindelijk duidelijk.

Scorsese wist opnieuw te verrassen met deze boekverfilming en werd daar ook voor beloond. Hij kreeg in 2012 de Golden Globe voor beste regisseur en in dat jaar werd Hugo voor liefst elf Oscars genomineerd. Er konden uiteindelijk liefst vijf gouden beeldjes worden opgehaald.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?