Throwback Thursday film

TBT Filmtip: In The Line Of Fire

In the Line of Fire Netflix

Door de moord op President Kennedy zijn de dagen van Frank Horrigan geteld. Van belangrijkste geheim agent is hij nu afgedaald tot het opjagen van kruimeldieven en nalopen van tips over bedreigingen. Tot een man de huidige president bedreigt en het een persoonlijke vete maakt met Horrigan.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

In The Line of Fire

Horrigan – gespeeld door Clint Eastwood – was – fictief uiteraard – één van de  agenten die het dichtstbij stond toen President Kennedy werd neergeschoten. Hij verdween van de radar en is nog slechts een kleine spin in het web van de geheime dienst. Zoals wel vaker wordt hij op een dag op een tip afgestuurd, één van de 1.400 dagelijkse bedreigingen aan het adres van de president.

Dezelfde avond wordt hij nog opgebeld door de man die zich ‘Booth’ noemt en wiens appartement Horrigan net had bekeken. De volgende dag keerde hij terug en hing er nog slechts één foto. Het hoofd van Horrigan is rood omcirkeld vlak voordat Kennedy werd neergeschoten. Booth – John Malkovich – is een aanslag op de huidige president aan het voorbereiden en het doet Horrigan besluiten om zich weer te melden aan de zijde van de president.

Lang niet iedereen wordt daar enthousiast van, want ondertussen staan de verkiezingen voor de deur. In Lilly Raines (Rene Russo) vindt hij een gelijkgestemde die de ernst van de situatie in ziet, maar het wordt steeds meer een persoonlijke strijd tussen Horrigan en Booth. Kan Frank dit keer wel een president redden door in de baan van het schot te gaan staan?