Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Jack Reacher

Als je aan de rand van de afgrond staat heb je soms geen andere keuze meer dan je grootste vijand in te schakelen. Dat punt heeft James Barr bereikt wanneer hij wordt verdacht van een vijfvoudige moord. Haal Jack Reacher erbij is zijn advies. En zo geschiedde.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Jack Reacher

De Britse auteur Lee Child heeft een serie bestsellers op zijn naam staan, met telkens één en hetzelfde hoofdpersonage: Jack Reacher. In 2005 verscheen One Shot en zeven jaar later is dit verhaal verfilmd. Tom Cruise kroop in de huid van Reacher en moet een lastige zaak zien op te lossen. Want al snel blijkt dat er heel veel partijen zijn die belangen hebben bij het verduisteren van de waarheid.

Reacher is een voormalig militair en heeft samen met Barr in Irak gezeten tijdens de Golfoorlog. Daar schoot Barr vier mensen dood, maar wist aan een straf te ontkomen. Nu lijkt hij alsnog de bak in te draaien, want een sluipschutter heeft naar een menigte geschoten. Vijf van de zes schoten waren dodelijk en het duurt niet lang voor Barr wordt opgepakt. Hij wil maar één ding kwijt tijdens zijn arrestatie: Zoek Jack Reacher.

Reacher en Barr zijn bepaald geen vrienden meer. Reacher heeft namelijk gezworen dat hij Barr zou vinden als hij nog een keer mensen neer zou schieten. Hij gelooft dan ook dat hij schuldig is, maar gaat toch op onderzoek uit om de waarheid te achterhalen. En daar stuit hij al heel snel op andere mensen die hem maar wat graag van de zaak willen houden. Want op de achtergrond blijken er hele andere dingen te spelen. En vanaf dat moment is Reacher nog meer getriggerd.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?