Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Jumanji

Een spel met magische krachten. Het zet in Jimanji een volledige stad op zijn kop, want het hele dierenrijk zal zich melden. En het erge is… het kan alleen maar worden gestopt door het spel uit te spelen.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Jumanji

De oorspronkelijke verfilming van Jumanji dateert alweer uit 1995 met Robin Williams in de hoofdrol. Naar het boek van Chris Van Allsburg. Het verhaal begint in 1869 als twee broers een kist in het bos verstoppen. Honderd jaar later zal Alan Parrish (Williams) de kist vinden. Hij is dan pas twaalf jaar en heeft geen besef waar hij aan begint. Samen met zijn vriendinnetje Sarah vinden ze een bordspel genaamd Jumanji. Zodra ze de dobbelstenen gooien gaat de pion vanzelf bewegen. Alan wordt direct opgeslokt door het spel en komt in de jungle terecht. Sarah kan ontsnappen.

Zo blijft het spel dicht tot 1995. Opnieuw zijn er twee jonge kinderen die bij hun tante op zolder het spel vinden. Ze bevrijden nietsvermoedend Peter en dagen hem uit om het spel af te maken. Peter speurt Sarah op en vanaf dat moment wordt de hele stad overspoeld door wilde dieren. Er is geen weg meer terug, want het spel moet worden gespeeld. Bij iedere worp wordt het erger en erger, maar er is geen ander alternatief om het einde te halen. In 2017 is er een nieuwe verfilming gemaakt van Jumanji. Je kunt beide films moeiteloos naast elkaar kijken, want in de nieuwe versie is er flink gesleuteld aan het verhaal.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?