Quentin Tarantino kon zijn verhaal niet in één film kwijt. Dan heeft hij al snel de oplossing, waarom niet twee volumes uitbrengen? Zo verscheen Kill Bill: Vol. 1 in het najaar van 2003, nog geen half jaar later konden de fans alweer naar de bioscoop voor het tweede deel.
Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.
Lees ook: Beste 100 films op Netflix
Kill Bill: Vol. 1 & 2
Tien jaar na Pulp Fiction had Tarantino met de Kill Bill-films weer een kaskraker te pakken. Al is het een heel ander verhaal, toch zijn er veel overeenkomsten te vinden in de films. Met name de fragmentarische weergave van het verhaal is herkenbaar, want ook in Kill Bill is de film eigenlijk opgedeeld in vijf hoofdstukken.
Kill Bill draait om Beatrix Kiddo, gespeeld door Uma Thurman. Ze werkt jarenlang voor Bill, de leider van een elitegroep van huurmoordenaars. Ze zijn geliefden en Beatrix wordt zwanger. Dat is voor haar het moment om de groep te verlaten en vlucht. Bill is echter woedend zodra hij hoort dat ze gaat trouwen. De groep weet haar op te sporen en ze plegen een aanslag op de bruiloft. Ze denken dat iedereen is vermoord, maar Beatrix ontsnapt. Na vier jaar in coma te hebben gelegen weet ze nog precies wat er is gebeurd en gaat ze uit op wraak.
Vol. 1 opent direct met de jacht op de leden van The Deadly Vipers. Pas in Kill Bill Vol. 2 wordt dieper ingegaan op de dag van de bruiloft en wordt de jacht op Bill echt geopend. En komt er voor Beatrix ook nog een verrassing. Behalve de fraaie film kan in het Tarantino werk de karakteristieke muziek natuurlijk ook niet ontbreken. Het sinistere ‘Bang Bang’ van Nancy Sinatra is de soundtrack, maar bekender is vermoedelijk nog wel Battle Without Honor or Humanity van Tomoyasu Hotei. Zegt dit je niets, YouTube helpt graag. En is er ook een zeer groot verschil met Pulp Fiction? Jazeker! Tarantino had zichzelf ditmaal geen rolletje gegeven.