Laatste nieuws over Netflix Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Madagascar

Madagascar Netflix

Een keer rustig onderuit zakken op de bank, verstand op nul en gewoon lachen om een brullende leeuw, een giraffe met een zwak gestel en een zebra met wilde plannen? Madagascar is tenslotte de perfecte film op een lach op je gezicht te toveren en het mooiste is nog wel dat alle drie de films op Netflix staan. Marathon!

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Madagascar

Zo’n tien jaar geleden waren de animatiefilms niet aan te slepen en met name dieren waren zeer geliefde slachtoffers om de hoofdrollen te vertolken. DreamWorks pakte flink uit met Madagascar en dat bleek een gouden zet. Want diverse personages uit de film zouden laten een eigen film of serie krijgen. Denk alleen maar aan Koning Julien, die een Netflix-serie te pakken heeft.

In de dierentuin van New York hebben Alex de Leeuw, Marty de Zebra, Melman de Giraffe en Gloria het Nijlpaard eigenlijk een heerlijk leven. Overdag voeren ze een show op voor de bezoekers en daarna worden ze in de watten gelegd. Eigenlijk hebben ze alles wat hun hartje begeerd, alleen Marty heeft andere dromen. Hij wil naar het oerwoud en de vrije wereld in. Op zijn verjaardag wordt zijn verlangen te groot en besluit hij te ontsnappen.

Alex, Melman en Gloria gaan achter hem aan, maar dat gaat natuurlijk niet goed. Want als er opeens wilde dieren vrij rondlopen in New York ontstaat er paniek. Op curieuze wijze belanden ze uiteindelijk op een boot en worden alsnog naar de vrije natuur verscheept. De droom van Marty komt uit, maar al snel lopen ze tegen problemen aan. Want het rijkeluisleventje is voorbij. Niemand komt ze nog eten brengen en Alex krijgt onderhand hanger in vlees. En het enige vlees dat rond loopt… zijn zijn eigen vrienden. Op het eiland komen ze ook nog eens vijanden tegen, waardoor ze aan de bak moeten. Naast de eerste film staan ook deel twee en deel drie op Netflix, met reizen naar Afrika en Europa.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?