Laatste nieuws over Netflix Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Major League

major league netflix
Hoe kun je jouw competitie en club populair maken? Zorg voor een succesvolle film en de aandacht is er direct. Major League is dan misschien wel een aardige reclamezuil voor de Amerikaanse honkbalcompetitie, het is vooral een heerlijk sportverhaal. Met Wild Thing in de hoofdrol.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Major League

De Cleveland Indians is één van de slechtste clubs uit de Major League. Al 34 jaar is er deuk in een pakje boter geslagen en nu nemen de zorgen toe. De eigenaar komt te overlijden en zijn vrouw Rachel Phelps, een voormalig nachtclubdanseres, wil zo snel mogelijk weg uit Cleveland. Daarvoor moet de club dit seizoen dramatisch presteren, want dan kan ze de Indians naar Miami verplaatsen. Zaak is dat er zo weinig mogelijk mensen komen kijken en supporters haken af bij losers.

Phelps laat dan ook een team vol kneusjes samenstellen. Een aantal veteranen worden gekoppeld aan totaal onbekende spelers. Ricky Vaughn, gespeeld door Charlie Sheen, komt zelfs rechtstreeks uit de gevangenis zette. Willie Mays Hayes (Wesley Snipes) kan verschrikkelijk goed sprinten, maar tegen een bal aan slaan is andere koek. Zo heeft iedere speler wel een krasje en lijkt het team lange tijd ook op een dieptepunt af te stevenen.

De coach krijgt uiteindelijk toch langzaam wat lijn in zijn formatie en dat is voor Phelps het teken om de schroeven aan te draaien. Geen luxe hotels en vliegtuigen meer, warm water in de douches kunnen de mannen vergeten en als het even kon werden de beste spelers nog aan de kant gezet. De coach komt achter de plannen van Phelps en ligt de manschappen in. Vanaf dat moment hebben ze gezamenlijk een doel en gaan toch af op de hoofdprijs. Waarbij ‘Wild Thing’ Ricky Vaughn zich tot held kroont. En ondertussen hebben de hoofdrolspelers ook nog wat privéproblemen op te lossen, waardoor er een heerlijke kruisbestuiving ontstaat. Want binnen een team speelt zich veel meer af dan het spelen van wedstrijden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?