Laatste nieuws over Netflix Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Malavita / The Family

Malavita The Family Netflix

Zomaar een Amerikaans gezin strijkt neer in een piepklein Frans plaatsje. Heerlijk van het buitenleven genieten en vooral de ruimte. Of is er meer aan de hand? Want al snel blijkt dat het gezellige gezinnetje Blake eigenlijk een hele andere achtergrond heeft en door een getuigenbeschermingsprogramma naar Normandië is gevlucht.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Malavita / The Family

Fred Blake is eigenlijk Giovanni Manzoni, een keiharde maffioso uit New York. Hij koos er uiteindelijk toch voor om Don Luchese te verraden en vanaf dat moment was het rennen geblazen. Fred Blake, gespeeld door Robert De Niro, sleept zijn vrouw Maggie (Michelle Pfeiffer) en kinderen Belle en Warren mee. Ergens rustig blijven wonen zit er amper in, want zich netjes aan de regels houden zit er niet in.

Fred blijft tenslotte een maffioso en zal als het ook maar even kan alles naar zijn hand willen zetten. Ook verdwijnen er wel eens ‘zomaar’ mensen, of belanden ze zwaar gewond in het ziekenhuis. En de appel is niet ver van de boom gevallen bij de kinderen. Belle maakt heel snel duidelijk dat er niet met haar te spotten valt en Warren zet zelfs de gehele school naar zijn hand.

Ondertussen worden ze begeleid door twee niet al te snuggere CIA-agenten, terwijl baas Tom Quintilliani (Tommy Lee Jones) als een waakhond toekijkt. Toch kan ook hij niet voorkomen dat Luchese in de gevangenis in New York ontdekt waar het gezinnetje zich verborgen houdt. Een artikel in een schoolkrant van Warren geeft net iets te veel prijs en zo stappen er opeens een waar leger aan maffioso de trein uit. Een advies aan alle buurtbewoners: houdt ramen en deuren héél goed gesloten!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?