Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Mamma Mia!

De muziek van ABBA is tijdloos en zo leeft de Zweedse band nog altijd voort. Niet op de laatste plaats door het grote succes van Mamma Mia! Draait er momenteel een musical door het land en komt dit jaar het tweede deel van de film uit. De kaskraker uit 2008 is te zien op Netflix.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Mamma Mia!

Was de muziek van ABBA al een garantie tot succes, ook op het witte doek werd Mamma Mia! een doorslaand succes. Het werd zelfs de succesvolste film ooit in Groot-Brittannië. De titel verwijst naar het nummer Mammia mia van ABBA uit 1975, een jaar nadat de Zweedse groep met Waterloo het Eurovisiesongfestival wist te winnen. De mannelijke helft van ABBA (Benny en Björn) waren ook als producent aan het project betrokken, samen met Ton Hanks.

Huwelijk van Sopie

Donna, een onafhankelijke, single moeder heeft een hotel op een idyllisch Grieks eiland. Ze staat op het punt om Sophie, de pittige dochter die ze alleen heeft grootgebracht, los te laten. Voor Sophie’s huwelijk heeft Donna haar twee oude hartsvrienden uitgenodigd: de praktische en no-nonsense Rosie en de rijke, meermalen gescheiden Tanya van haar vroegere backing-band ‘Donna and the Dynamos’. Maar Sophie heeft in het geheim zelf drie gasten uitgenodigd.

Sterrencast

Ze is op zoek gegaan naar de identiteit van haar vader die haar naar het altaar moet begeleiden en ze haalt drie mannen uit Donna’s verleden naar het mediterrane paradijs waar ze twintig jaar daarvoor waren geweest. In de 24 chaotische, magische uren bloeit er nieuwe liefde op en oude romances vatten opnieuw vlam op dit weelderige eiland vol mogelijkheden. En dat alles met een sterrencast bestaande uit onder meer Meryl Streep en Pierce Brosnan, om ondersteund te worden door ABBA-muziek.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?