Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Margin Call

Er zijn drie manieren om groot te worden in de bankenwereld. Be the first, be smarter or cheat. Het zou een tekst kunnen zijn van Kevin Spacey die in de huid kruipt van Frank Underwood. In Margin Call speelt Spacey de rol van Sam Rogers, die ervoor moet zorgen dat een investeringsbank vlak voor de mondiale kredietcrisis weet te overleven. En wederom zal hij de wereld te slim af moeten zijn.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Margin Call

Decennialang ging het de banken voor de wind. De winsten waren torenhoog en investeringsmaatschappijen konden zeer riskante pakketten aan hun klanten verpatsen. Niemand hield er rekening mee dat het mis kon gaan, maar zo’n tien jaar geleden gebeurde dat toch echt.

In Margin Call wordt een fictieve investeringsbank gevolgd in de 36 uur voor de financiële wereld ontplofte. Een jonge werknemer ontdekt dat het onderpand van de bank om verliezen op te vangen niet meer volstaat en de bank moet dan ook van de investeringen af voor de grote ramp losbarst.

De bank staat echter niet alleen, want heel Wall Street probeert angstvallig van slechte investeringen af te komen. De top van de bank komt in de nacht bij elkaar, waarbij er twee opties zijn. De bank laten exploderen, of de pakketten te verkopen en anderen daarmee in de problemen te werken. Maar is dit eigenlijk wel een keuze?

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?