Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Minority Report

Wat als we nou vooraf al zouden weten dat er een misdaad wordt gepleegd en we door deze kennis criminelen en moordenaars al kunnen arresteren voordat ze in de fout gaan? Dat zou heel veel problemen voorkomen, maar wat nou als je opeens zelf op de radar van deze vooruitstrevende dienst komt te staan terwijl je een absolute goedzak bent? Het is het probleem dat John Anderton moet oplossen in Minority Report.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Minority Report

Minority Report is het werk van Steven Spielberg, waarin hij ons aan de hand van Tom Cruise (de vertolker van John Anderton) meeneemt naar 2045. Anderton is een rechercheur in Washington D.C. van het Precrime team. Dit team kan in de toekomst kijken en daarmee misdaden voorkomen dankzij precogs.

Precogs zijn drie genetisch gemodificeerde mediums, die hun hun hele leven in een bad drijven. Zij kunnen foutloos de toekomst voorspellen en aan de hand van hun visioenen worden toekomstige misdadigers opgepakt en in een permanente slaaptoestand gebracht. Anderton is één van de leden van het Precrime team en hij gelooft heilig in het systeem. Tot hij opeens zichzelf terugziet.

Over twee dagen zal Anderton een moord plegen, maar dit moet volgens hem wel een fout zijn. De persoon die hij neer gaat schieten kent Anderton namelijk niet eens. Kortstondig probeert hij de gegevens te verdoezelen, de rest van het team komt er alleen al snel achter. Vanaf dat moment is het voor Anderton rennen geblazen en zoeken naar de waarheid. Want hij weet zeker dat hij erin wordt geluisd, alleen door wie?

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?