Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Mortdecai

Mortdecai Netflix

Soms hebben topacteurs gewoon zin om zich eens onder te dompelen in een heel absurdistisch verhaal. Laat alles los en leef je eens vrolijk uit. Johnny Depp, Gwyneth Paltrow en Ewan McGregor waren duidelijk in zo’n bui toen ze zich aansloten bij  Mortdecai.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Mortdecai

Charlie Mortdecai (gespeeld door Johnny Depp) is een niet zo erg succesvolle kunsthandelen en halve schurk. Met zijn trouwe dienaar Jock probeert hij zich door het leven te slaan en mooie deals te maken. Dat gaat hem maar matig af en eigenlijk hoort hij allang achter slot en grendel te zitten. Dankzij Alistair Martland (Ewan McGregor) is dat niet het geval.

De inspecteur van MI5 is al sinds hun gezamenlijke studietijd heimelijk verliefd op Charlie’s vrouw Johanna (Gwyneth Paltrow). Alistair schakelt Charlie dan ook in voor klusjes. Zo ook nu, want er is een moord gepleegd en een schilderij gestolen. Aan Mortdecai om deze terug te vinden, maar ondertussen is hij zelf eigenlijk vooral druk met zijn nieuwe snor.

We rollen dan ook door een absurdistisch verhaal waarin een misdaad is verpakt in komedie. Iedereen probeert de zaak op te lossen, maar eigenlijk is het Johanna die aan alle touwtjes trekt. Maar weet ze alle klunzigheid om zich heen ook nu allemaal in goede banen te leiden?