Laatste nieuws over Netflix Throwback Thursday film

TBT Filmtip: Mr. Brooks

Mr Brooks Netflix
Verslaafden in AA-meetings komen meestal praten om van de drank of drugs af te komen. Maar wat nou als jouw verslaving moorden is? Earl Brooks weet twee jaar lang zijn verslaving te onderdrukken, maar dan wordt het stemmetje op de achterbank te luid. Hij maakt een fout en dan ontdekt hij ook nog een gruwelijk feit over zijn dochter. Mr. Brooks houdt je dan ook in de greep.

Throwback Thursday is een ideale dag om het rijke archief van Netflix door te spitten. Het aanbod staat bol van de klassiekers. Sommige heb je misschien al grijsgedraaid, andere moet je ondanks de bekende titel nog ontdekken. In beide gevallen zijn deze films de moeite van het bekijken. Daarom tippen we iedere donderdag de Throwback Thursday-film.

Lees ook: Beste 100 films op Netflix

Mr. Brooks

Earl Brooks is een zeer succesvol zakenman en lijkt een totaal normaal leven te leiden. Toch zit er altijd een stemmetje in zijn hoofd, die we leren kennen als een kalende man die altijd op de achterbank van zijn auto zit. Van moorden krijgt hij een echte kick en na twee jaar ‘clean’ te zijn geweest slaat hij opnieuw toe.

Bij de politie staat hij bekend als de Thumb Print Killer, omdat hij bij iedere moord een duimafdruk van bloed achter laat van de slachtoffers. De politie jaagt op een spook, want Brooks is zo ervaren dat hij exact weet wat hij doet. Twee jaar rust had hem echter toch roestig gemaakt, wat Brooks maakt één fout. In zijn altijd gedegen onderzoek had hij gemist dat het stel dat hij vermoord de gordijnen graag open houdt in de slaapkamer. Brooks wordt gefotografeerd en de volgende dag zit er al iemand op kantoor met de foto’s.

Opmerkelijk genoeg wil hij hem niet chanteren, maar juist mee in de beleving van Brooks. Vanaf dat moment ontstaat er een fascinerend spel, waarbij zijn dochter een struikelblok wordt. Plotsklaps staat ze op de stoep en ze heeft geheimen voor haar ouders. Maar ziet Brooks niet iets verschrikkelijks over het hoofd? Mr. Brooks zet je dan ook telkens op het verkeerde been, tot de allerlaatste scene.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?